Home Nieuws 10 tips hoe sneller Popcorn time te streamen

10 tips hoe sneller Popcorn time te streamen

Geschreven door Popcorn Time
Popcorntime sneller streamen

Er is niets vervelender dan te moeten wachten tot je film geladen wordt wanneer je internet even wat trager werkt. Om dit tegen te gaan hebben we alvast 10 snelle en goede tips op een rijtje gezet om ervoor te zorgen dat jouw Popcorn time altijd snel werkt en jij ononderbroken films kan kijken.

  • Schakel andere apparaten verbonden met je wifi uit

Indien jouw internet traag is, is het een goed idee om andere apparaten die verbonden zijn met je netwerk uit te schakelen. Hat kan namelijk zijn dat deze apparaten heel wat bandbreedte opslokken waardoor jouw internet wat trager wordt.

Heel wat huishoudens hebben ten minste vier of vijf apparaten verbonden met hun modem – van smartphones tot smart-producten zoals Google home of Alexa. Hoewel je natuurlijk kan zeggen dat deze apparaten heel weinig internet verbruiken zullen alle beetjes helpen om jouw Popcorn time sneller te laten laden.

  • Check dat jij of je gezinsleden niets aan het downloaden zijn

Een tweede belangrijke tip is dat je even moet nakijken of jij en je gezinsleden niets aan het downloaden zijn. Het kan namelijk zijn dat er in de achtergrond op je computer een download bezig is. Of het nu een spelletje of update is via Steam, jouw Icloud die aan het syncen is of een Windows Update die aan de deur staat – deze grote downloads zorgen ervoor dat jouw internet heel erg traag kan zijn.

  • Gebruik een ethernet kabel

Wanneer je met trage wifi te maken hebt kan je altijd een ethernet kabel gebruiken om zo direct contact te maken met het internet. Op die manier worden bepalende stoorzenders zoals dikke muren of de afstand buiten spel gezet.

De meeste computers en laptops hebben een ethernetpoort langs de HDMI poort. Je kan online een lange ethernetkabel bestellen of een kabel gaan halen in de betere doe-het-zelf of computer zaak.

  • Check voor wifi-surfers

Afhankelijk van hoe veilig jouw netwerk is kan het zijn dat iemand van buitenaf jouw netwerk gebruikt. Er zijn verschillende manieren waarop met makkelijk en snel de wifi-code van een thuisnetwerk kan kraken.

Op die manier kunnen mensen in de buurt grote downloads laten doorgaan zonder dat zij hun eigen netwerk belasten of meer moeten betalen indien zij niet onbeperkt kunnen downloaden.

Om na te kijken of er andere mensen verbonden zijn met je wifinetwerk kan je inloggen bij je router om zo te zien wie er verbonden is en om bepaalde apparaten of gebruikers te blokkeren. Zeker wanneer je in een appartementsgebouw of drukke stad woont kan dit een veelvoorkomend probleem zijn.

  • Installeer een wifi versterker

Wanneer je traag internet hebt kan je ook altijd een wifi versterker installeren. Deze versterkers hoeven niet erg veel te kosten maar kunnen de snelheid van jouw internetverbinding erg positief beïnvloeden.

De meeste versterkers werken met twee simpele apparaatjes: eentje bij je modem of bij een ethernetpoort en eentje in de kamer waar jij slechte wifi ervaart. Op die manier kan de wifi versterkt worden en heb je overal in huis een goede wifiverbinding om Popcorntime te kijken.

  • Verplaats je modem

Indien mogelijk kan het ook een goed idee zijn om je modem te verplaatsen. Heel wat mensen hebben de modem namelijk in een kast, achter een deur, in de muur of zelfs in de kelder staan. Hoewel wat hout in de deur of een kleine stenen muur natuurlijk geen al te grote impact zal hebben op de snelheid van je wifi, kan dat in een groot huis al wel beginnen tellen. Wanneer je signaal opeens door twee verdiepingen en drie deuren heen moet ga je met vertraagde wifi snelheid zitten en kan het een tijdje duren vooraleer je een film op Popcorntime kan laden.

  • Verander je wifikanaal

Ben jij wat handig met technologie? Dan kan je zelf makkelijk je wifikanaal veranderen. We zien namelijk dat in drukke steden en appartementsgebouwen het kanaal waarop jouw wifi frequentie wordt uitgezonden gebruikt wordt door bijna elke modem in de wereld. Dit wil zeggen dat dit kanaal op drukke plekken met heel wat wifi modems in de buurt verzadigd kan zijn – een beetje zoals een drukke snelweg.

Je kan makkelijk je kanaal in je modem veranderen. Probeer het kanaal van de 2.46 Ghz Frequentie te veranderen en kijk zeker eens of je ook jouw 5 Ghz Frequentie niet kan veranderen.

  • Kies een lagere streaming resolutie

Wanneer je met traag internet te maken hebt en geen oplossing vindt kan je eventueel ook in een lagere resolutie streamen. Popcorntime heeft het nu mogelijk gemaakt voor gebruikers om zelf de resolutie van de stream in te stellen. Zo kunnen mensen met traag internet nog steeds van de film genieten – zij het in slechtere kwaliteit.

Wanneer je een kleinere resolutie kiest wordt het bestandje dat je probeert te laten kleiner waardoor je minder lang nodig hebt om te downloaden. Op die manier kun je sneller beginnen met kijken en minimaliseer je het bufferen.

  • Delete je cache

Soms – heel soms, kan je jouw computer, je browser en je internet versnellen met het verwijderen van cachebestanden. Cachebestanden zijn bestanden die door jouw computer gedownload werden tijdens het surfen. Op die manier kun je vaak bezochte websites sneller laden. Het is niet ongewoon dat je op enkele dagen al een cache van 300 MB vergaard hebt. Deze af en toe leegmaken is dan ook een goed idee om je computer sneller te laten werken – zeker wanneer je Chrome gebruikt. Chrome staat er namelijk om bekend heel wat geheugen op te slorpen op je computer.

  • Kies voor een betere VPN

Wanneer je internet traag is en je Popcorntime met een VPN gebruikt – iets dat wij ten zeerste aanraden, kan het ook zijn dat je verbonden bent met een slechte server. Hoewel er heel wat gratis VPN’s ter beschikking zijn, zijn deze niet altijd van de snelste. Meer nog: gratis VPNs zijn berucht voor hun trage snelheden. Wanneer jij graag popcorntime gebruikt op je computer raden we aan een hoogwaardige en goede VPN te gebruiken om goede internetsnelheden te garanderen.

Lees ook

Schrijf een reactie