Home Nieuws Alternatieven voor Popcorntime: waar kun je nu je films streamen?

Alternatieven voor Popcorntime: waar kun je nu je films streamen?

Geschreven door Popcorn Time
Popcorntime

Even gezellig een film kijken met je vrienden? Of misschien liever een spannende serie met je vriendin? Grote kans dat je hiervoor Popcorntime gebruikt. Maar helaas bestaat het niet meer. De streamingdienst voor films en series is definitief gestopt. Maar wat nu dan? Gelukkig bestaan er nog voldoende alternatieven zowel betaald als onbetaald. Er zijn dus nog andere mogelijkheden om jouw favoriete serie te streamen. Voor het gemak hebben we ze op een rijtje gezet!

Wat is streamen?

Voordat we het lijstje met je doornemen, is het goed om te weten wat streamen inhoudt. Want wat is dit nou precies? Het is een proces om mediabestanden, zoals audio of video, direct op je computer te openen en af te spelen. Een deel van deze gegevens wordt in een buffer geplaatst wat de volgende paar seconden of minuten van het mediabestand bevat.  De rest van de gegevens wordt ondertussen verstuurd, zodat het zonder afbrekingen afgespeeld kan worden. Zo kun je dus direct je film kijken. Dit lukt trouwens alleen als je over een betrouwbare internetverbinding beschikt. 

De bestanden wordt niet opgeslagen op je harde schijf en worden dus afgespeeld zonder te downloaden. Er gaat dus geen ruimte verloren op je harde schijf. Dit is gelijk ook het grote verschil tussen streamen en downloaden.

Wat is Popcorntime

We beginnen echt bijna met het lijstje! Maar toch willen we nog even een kleine uitleg over Popcorntime geven. Dan weet je in ieder geval waarvoor deze alternatieven zijn. Popcorntime is een streamingdienst. Via deze dienst kan je dus je favoriete serie of een film streamen. De software maakt gebruik van het torrent-protocol. Hier geldt wederom: je kan de film tijdens het laden gelijk bekijken. Je hoeft dus niet te wachten totdat de gehele serie of film gedownload is. De legaliteit van de software is afhankelijk van het rechtsgebied.

Hoe moet je nu streamen?

Nu zijn we dan eindelijk aangekomen bij de alternatieven! Popcorntime bestaat niet meer, dus we moeten nu andere manieren vinden om onze favoriete shows te streamen. Hier komen ze dan!

tubi

1. Tubi TV

Dit is de grootste gratis streamingdienst die ook nog eens legaal is! Op deze website mag je alle content bekijken en hoef je hier ook helemaal niets voor te betalen. Het is een app die je kunt downloaden via je computer, mobiel of tablet. Ook is het mogelijk om te streamen naar je tv. Dit wordt ook wel casten genoemd en houdt in dat je media vanaf je telefoon, laptop of tablet op je tv afspeelt.

De app werkt met grote producenten zoals Paramount en Lionsgate. Het aanbod is wel een beetje gedateerd, omdat alles dus gratis is. Toch is er veel nieuws te ontdekken. Zo zijn er bijvoorbeeld veel internationale films uit Azië. Uiteraard heeft de app een zoekfunctie en kan je dus op categorie zoeken. Voorbeelden zijn ‘Not on Netflix’ of ‘Highly Rated on Rotten tomatoes’.

kodi

2. Kodi

Dit is een open-source mediaspeler met veel verschillende functies. Het combineert de voordelen van een streamingdienst in combinatie met talloze plug-ins en add-ons om je favoriete films en series te streamen. Een add-ons is een extra functie die een nieuwe dimensie geeft aan tv kijken. Denk aan het bekijken van live-tv, videogames spelen of het aanpassen van Kodi aan je eigen wensen. Er bestaan honderden add-ons die door Kodi zelf zijn ontworpen óf door externe ontwikkelaars. Door het open-source karakter kunnen zij namelijk ook meehelpen in de creatie van deze extra functies.

Waarom is deze dienst zo populair? Allereerst kan Kodi alles afspelen wat je maar wenst en is het compatibel met heel veel apparaten. Het ondersteunt platforms zoals Android, iOS, Android TV, Linux, Amazon Fire TV, macOs en nog meer. Aardig wat mogelijkheden dus! Ten tweede is het erg makkelijk om de media te ‘piraten’ door het open-source karakter. Denk hierbij aan je favoriete tv shows en films, maar ook liedjes en andere media. Dit is natuurlijk verboden, maar heel erg moeilijk te controleren.

Freevee

3. Freevee

Voorheen stond dit bekend als IMDb TV. IMDb ken je vast wel als database voor films en series inclusief recensies en trailers. Nu is het door Amazon geïntroduceerd als Freevee. Het is een dienst waarmee je wederom talloze tv-series en films kunt bekijken zonder abonnement. Het is ook gratis. Hier zit echter wel een minpuntje aan: de gratis content is voorzien van advertenties. Maar misschien is dat voor jou helemaal geen probleem! Het biedt archief programma’s, klassieke shows én eigen programma’s aan. Dit laatste wordt ook wel Freevee Originals genoemd.

Wat wel even goed is om te benoemen, is dat het nu nog alleen beschikbaar is in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Mocht je een goed werkende VPN hebben dan is dit uiteraard te omzeilen. Dan dien je dus je locatie naar een van deze twee landen te veranderen.

netflix

 4. Netflix

Deze streamingdienst heeft geen introductie nodig. Waarschijnlijk heb je hier zelf al een abonnement of gebruik je er één van iemand anders. Via de app kun je Netflix kijken op een apparaat, zoals een smart-tv, gameconsole, streaming mediaplayer, settopbox, smartphone of tablet. Zoals je misschien ook wel weet is het een betaalde dienst.

Er bestaan drie verschillende abonnementen, namelijk basic, standard en premium. De prijs hangt onder andere af van het aantal schermen die je tegelijk kunt gebruiken en de beschikbaarheid van HD.

HBO MAX

5. HBO

Net zoals Netflix is dit een bekende en betaalde dienst waarmee je films en series kunt streamen. Kenmerkend voor dit platform is voornamelijk de originaliteit en creativiteit. Het heeft hele recente films in het aanbod. Soms draaien ze zelfs nog in de bioscoop. Dat niet alleen: ook originele series komen aan bod. Ook is er een speciaal kanaal voor gebruikers om te kijken naar sportevenementen, zoals basketbalwedstrijden. Erg origineel en creatief dus.

Nu ben je op de hoogte van enkele goede alternatieven om de beste media te streamen.

Lees ook

Schrijf een reactie