Home Nieuws De voordelen van peer-to-peer-download

De voordelen van peer-to-peer-download

Geschreven door Popcorn Time
download

Dat Popcorn Time een programma dat niet echt geliefd is in de media wereld moge duidelijk zijn. Veel bedrijven doen er dan ook alles aan om het Popcorn Time zo lastig mogelijk te maken om in de lucht te blijven. Om te voorkomen dat Popcorn Time uit de lucht wordt gehaald hebben de ontwikkelaars besloten om alle bestanden peer-to-peer te downloaden.

Peer-to-peer-download

In het verleden is het nog weleens gebeurd dat Popcorn Time met flinke aanvallen te voor duren had van andere bedrijven. Het doel hiervan was om Popcorn Time uit de lucht te halen, zodat de gebruikers min of meer worden gedwongen om gebruik van andere (betaalde) programma’s als zij een film of serie willen bekijken. Popcorn Time speelt hierop in door peer-to-peer-downloaden mogelijk te maken.
Het gevolg hiervan is dat als je een film aan het streamen bent, je ondertussen ook een seed bent voor iemand anders die de zelfde film aan het streamen is. Door de verschillende seeds haal je de film sneller binnen en is het lastiger voor andere aanvallers om het streamen onmogelijk te maken. Volgens de ontwikkelaars van Popcorn Time zou het zelfs onmogelijk zijn om de dienst uit de lucht te halen.

De ontwikkelaars doen er alles aan om Popcorn Time in de lucht te houden en brengen dan ook regelmatig verbeteringen aan om ervoor te zorgen dat ze de concurrentie voor blijven. Het peer-to-peer-downloaden is een voorbeeld van een maatregel dat Popcorn Time heeft genomen om het de concurrentie moeilijker te maken en zelfs onmogelijk om Popcorn Time uit de lucht te halen.

Lees ook