Home Nieuws Is het gebruik van Popcorn Time wel toegestaan?

Is het gebruik van Popcorn Time wel toegestaan?

Geschreven door Popcorn Time

De vraag of het gebruik van popcorn time in strijd met de wet is, is een veel gehoorde vraag. Hier bestaat namelijk nogal onduidelijkheid over, omdat veel deskundige van mening verschillen. In April van dit jaar zal er meer duidelijkheid komen over de legaliteit van Popcorn Time.

popcorn-time-opnieuw-beschikbaar-android[1]

De interpretatie van de wet over Popcorn Time

Veel mensen zijn van mening dat het downloaden van films illegaal is, maar dat het streamen van films niet illegaal is. Streamen zou niet illegaal zijn omdat de film niet daadwerkelijk op je computer wordt opgeslagen. De film of serie die je bekijkt door middel van streamen wordt verder niet actief verspreid door jou en dus zou het legaal toegestaan moeten worden.

Er zijn ook veel mensen te vinden die van mening zijn dat het streamen van films wel illegaal zou zijn. Deze mensen richten zich dan ook niet op de manier waarop het materiaal (de films en series) worden verkregen, maar meer op het feit dat dit materiaal auteursrechtelijk beschermd is. De auteur van films en series krijgen normaal een kleine vergoeding voor het feit dat ze hun materiaal beschikbaar stellen. Bij veel legale programma’s gebeurd dit ook, zoals bijvoorbeeld bij Netflix. Hier dien je welke maand een kleine vergoeding voor te betalen om gebruik te mogen maken van de mogelijkheid om films en series te bekijken. Popcorn Time is volledig gratis en er worden aan de auteurs dan ook geen vergoedingen betaald.

Tot nu toe is er nog geen eenduidige uitspraak hierover gedaan. Wel is duidelijk dat het streamen van films en series tot nu toe nog niet wordt aangepakt en we samen dus nog kunnen genieten van de films en series die op Popcorn time te vinden zijn.

Lees ook

1 comment

james 10 februari 2015 - 17:20

Popcorn Time begint steeds populairder te worden en er zijn dan ook steeds meer mensen die de popcorn time download zoeken voor hun

Beantwoorden

Schrijf een reactie