Home Nieuws Is Popcorntime veilig en legaal?

Is Popcorntime veilig en legaal?

Geschreven door Popcorn Time
Popcorntime

De laatste paar jaar is de streamingsite Popcorntime erg populair geworden. Hoewel Popcorntime eventjes niet bereikbaar was kan je nu weer naar hartenlust gratis films en series streamen.

Hoewel er natuurlijk een heleboel gratis streamingwebsites zijn waar je nieuwe blockbusters en series kan bekijken is Popcorntime de eerste website waar je op een goede en snelle manier die hatelijke spam en pop-ups kan vermijden. Op die manier groeide Popcorntime uit tot een erg populaire streamingwebsite waar miljoenen mensen van nieuwe films kunnen genieten

Bevat Popcorntime virussen?

Indien je bang bent dat Popcorntime virussen en andere gevaarlijke programma’s bevat kunnen we je geruststellen dat Popcorntime volledig veilig is.

Toch is het natuurlijk aan te raden om Popcorntime van de originele website of een betrouwbare website te downloaden want er zijn heel wat nep-sites die zich als Popcorntime voordoen. Deze websites downloaden dan een virus of een trojan horse op je mobiel of computer.

Miljoenen mensen gebruiken Popcorntime iedere dag dus je kan er zeker van zijn dat dit een perfect veilig programma is!

Is Popcorntime Legaal?

Hoewel heel wat mensen Popcorntime gebruiken zijn er natuurlijk ook heel wat gevaren die gepaard gaan met streaming. Een van de gevaren bij het gebruik van Popcorntime is dat jij je eigenlijk in een grijze zone bevindt op legaal gebied.

Wat bedoelen we hiermee?

Wel, online films bekijken en streamen is compleet legaal en dat zal ook nog lang zo blijven. Het is echter zo dat vanaf we films en series gaan downloaden op onze computer of op onze smartphone, dat we in de problemen kunnen komen.

Wanneer je films en series gaat downloaden kan het zijn dat jouw overheid hierachter komt en een onderzoek gaat instellen. Afhangende van waar je woont en de regelgeving in jouw land kan het zijn dat het streamen via de app als downloaden telt wat jou legaal gezien in een benarde situatie zet. Wij geven je later enkele tips om dit te verhelpen.

Daarnaast is jouw ip adres ook zichtbaar wanneer je streamt bij Popcorntime. Zo kunnen mensen die het misschien niet zo goed voorhebben makkelijk en snel erachter komen waar jij je bevindt.

Hoe kan jij jezelf beschermen wanneer je Popcorntime gebruikt?

Zoals eerder al besproken bevindt Popcorntime zich legaal gezien in een soort grijze zone waar streamen perfect legaal is maar het downloaden en het opslaan op je computer niet. Daarnaast is jouw IP-adres en dus ook jouw adres perfect zichtbaar voor mensen over de hele wereld – en de overheid!

Daarom is het best dat je een VPN gebruikt. Een VPN of Virtual Private Network is een soort programma of in sommige gevallen zelfs een Google Chrome Plug-in dat jou verbindt met een server in een ander land zodat je op die manier jouw IP-adres en dus ook jouw locatie kan verbergen.

Over de hele wereld worden VPN’s gebruikt om geblokkeerde content te bekijken of om IP-adressen te verbergen op het internet.

Waarom heb je altijd een VPN nodig wanneer je Popcorntime gebruikt?

Wanneer je een serie of een film bekijkt op Popcorntime zet je best je VPN op. Maar waarom is dit nou zo belangrijk?

Zoals eerder al uitgelegd kan jouw overheid zien welke films je download en welke films je bekijkt. Het is dan ook erg slim om jouw IP-adres te verstoppen zodat je niet in de problemen komt. Hoewel de meeste mensen Popcorntime zonder problemen gebruiken zou het zonde zijn om in de problemen te komen omdat je films downloadt via Popcorntime.

Maar dat zal toch nooit gebeuren, in de problemen raken omdat je downloadt – toch? Ik bedoel: miljoenen mensen doen het dagelijks! De overheid gaat toch zeker nooit willekeurig mensen eruit pikken om een boete te geven…

Wel, in 2015 kregen 11 Popcorntime gebruikers uit Oregon in de Verenigde staten een proces en uiteindelijk een erg hoge boete aan hun broek. De politie had een uitgebreid dossier met daarin elk persoonlijk IP-adres van de beschuldigde en zelfs wanneer ze welke film bekeken hebben! Deze 11 gebruikers moesten elk niet minder dan $150.000 in boetes betalen.

Dit proces was een beetje schrikken voor heel wat mensen die graag online films en series bekijken. Het was toen dat de meeste mensen hun IP-adres begonnen verstoppen met een VPN om op die manier de overheid om de tuin te leiden.

Natuurlijk ga je niet in de problemen komen omdat je af en toe eens een film streamt – maar toch is het veilig om een VPN te gebruiken om op die manier jouw surfgedrag te verbergen. Zelfs jouw eigen internetbeheeder kan op deze manier niet uitpluizen welke websites je bezocht! Handig toch? Klik hier om u aan te melden voor een VPN.

Lees ook

Schrijf een reactie