Home Nieuws Netflix vs Disney+ vs Popcorntime – wat is het beste?

Netflix vs Disney+ vs Popcorntime – wat is het beste?

Geschreven door Popcorn Time
popcorn time download

Films en series kijken vanuit je luie zetel is een van de lievelingsbezigheden in Belgie en Nederland – en dat begrijpen we maar al te goed. Niets beter dan met een chipsje en een drankje in de zetel te liggen met een goede spannende film.

Toch is er de dag van vandaag een heel erg groot aanbod aan platformen waar jij films en series kan streamen. Eerst hadden we Netflix, toen kwam ook Disney op de proppen met een streaming platform en heel wat mensen praten nu ook over Popcorntime. Maar waar meld jij je best op aan? We geven je hier alvast een klein overzicht.

Netflix – de reus der streamingplatformen

Wanneer we het hebben over streamingplatformen is Netflix zonder twijfel een van de grootste ter wereld. Het bedrijf is een begrip wanneer het op streamen aankomt en wist de voorbije jaren heel wat gebruikers aan zich te binden met netflix original series en films.

Jongeren geven zelfs aan dat ze meer naar Netflix kijken dan naar de tv!

Voordelen van Netflix

Netflix biedt een groot aantal films en series aan wat een duidelijk voordeel is van dit platform. In tegenstelling tot Disney+ hoeft Netflix zich ook niet te binden aan een bepaald productiehuis maar kan Netflix films van heel wat verschillende productiehuizen samen onder een noemer aanbieden.

Daarnaast heeft Netflix reeds enkele zeer populaire films en series op de markt gebracht. Denk bijvoorbeeld maar aan Stranger Things of Seks Education. Ook werkt Netflix samen met lokale productiehuizen waardoor films en series in een heel vat verschillende talen gemaakt kunnen worden. Casa de Papel, een Spaanse serie, werd zo een populaire Netflix serie.

Netflix heeft een erg handige app waar je makkelijk en snel tussen de verschillende films en series kan navigeren, lijstjes kan maken en opstellen en natuurlijk ook series met anderen kan delen. Daarnaast kan je ook bepaalde films en series downloaden zodat je eveneens kan kijken wanneer je geen internet hebt op je telefoon.

Nadelen van Netflix

Een van de grootste nadelen van Netflix is dat dit platform gebonden is aan je locatie. De films en series die je kan zien in Nederland zijn vaak erg verschillend aan de films en series die je kan zien in Belgie, Duitsland of het Verenigd Koninkrijk. Heel wat gebruikers vinden dit niet eerlijk gezien Netflix gebruikers over de hele wereld hetzelfde lidgeld betalen maar mensen in de Verenigde Staten een uitgebreider aanbod hebben. Dit komt natuurlijk door plaatselijke afspraken met verdelers, productiehuizen en zelfs TV zenders. Maar het blijft naar.

Daarnaast vind je heel erg weinig Disney series en films op Netflix nu Disney zelf een eigen streamingplatform heeft opgericht.

Een bijkomend nadeel van Netflix is dat je vaak een tijdje moet wachten voor nieuwe films aan het platform worden toegevoegd. Waar je vroeger vaak na een maand of twee al een nieuwe film kon bekijken duurt het nu wat langer vooraleer films van het witte doek naar Netflix worden overgeplaatst.

Disney+ – een nieuweling die een grote impact maakte

Niet lang geleden lanceerde Disney het Disney+ platform. Op dit platform kan je een heleboel Disney original series en films streamen, maar vindt je ook alle Star Wars en Marvel Films sinds deze franchises toetraden tot de Disney Familie.

Voordelen van Disney+

Een van de voordelen van Disney+ is dat je hier Marvel films, Star Wars films en Disneyfilms kan bekijken. Hoewel deze films vroeger op Netflix te bekijken vielen heeft Disney er nu voor gekozen deze enkel aan te bieden via Disney+.

Gezien de Star Wars en Marvel franchises erg in de smaak vallen en bekend zijn bij het grotere publiek trok dit alvast heel wat aandacht. Daarnaast besloot Disney+ ook nieuwe series te maken met enkele bekende Marvel personages die we misschien niet meer (of niet vaak) in de films gaan ontmoeten. Denk bijvoorbeeld maar aan Wandavision.

In het verleden bracht Disney+ bijvoorbeeld The Mandalorian uit, een erg populaire reeks die zich afspeelt in het Star Wars universum.

Nadelen van Disney+

Een van de grootste nadelen van Disney+ is wellicht dat je hier enkel films van The Disney Company op kan bekijken.
Daarnaast ben je ook niet altijd zeker dat jij het Disney+ platform kan gebruiken wanneer je op reis bent. Disney+ is namelijk in heel erg veel landen nog niet beschikbaar. Dit wil zeggen dat, wanneer je naar een land reist waar Disney+ niet beschikbaar is, je geen Disney+ kan kijken.

Daarnaast vinden ook heel wat mensen de prijs een nadeel. Men moet namelijk voor Netflix EN voor Dinsey+ betalen waar men vroeger gewoon Disneyfilms, Marvelfims en Star Warsfilms op Netflix konden bekijken.

Popcorntime – gratis films en series streamen

Popcorntime is een programma waarmee je gratis films en series kan streamen op je computer, tablet of smartphone. Heel wat mensen gebruiken Popcorntime omdat dit programma je een heel erg uitgebreide keuze geeft van zowel nieuwe als klassieke films en series.

Voordelen van Popcorntime

Een van de grootste voordelen van Popcorntime is het feit dat je gratis films en series kan kijken. Daarnaast biedt Popcorntime ook een grote bibliotheek aan films en series aan – ongebonden aan distributeurs en productiehuizen. Op die manier kan jij dezelfde films en series bekijken, waar jij je ook bevindt in de wereld.

Ook mag gezegd worden dat Popcorntime vaak heel erg nieuwe films aanbiedt – ook wanneer deze nog niet beschikbaar zijn op Netflix of Disney+. Je hooft vaak ook niet lang te wachten om de nieuwe aflevering van je favoriete serie te bekijken.

Nadelen van popcorntime

Een van de duidelijke nadelen van popcorntime is dat het platform zich legaal gezien in een grijze zone bevindt. Het is dan ook best dat je een VPN gebruikt wanneer je streamt. Je moet ook zien dat je een goede – vaak betalende, VPN gebruikt wanneer je Popcorntime streamt; Dit omdat gratis VPN’s niet compleet kan vertrouwen.

Conclusie

Wanneer je een groot aantal films en series wil streamen en toegang wilt tot de nieuwste en beste series en films, dan is Popcorntime een goed platform.

Lees ook

Schrijf een reactie