Home Nieuws Popcorn Time anoniem te gebruiken?

Popcorn Time anoniem te gebruiken?

Geschreven door Popcorn Time
Popcorn time

Op het moment is er veel aandacht voor de vraag of Popcorn Time een illegaal programma is. In Nederland zal in April hier een uitspraak volgen en eventuele gevolgen. Om te voorkomen dat de gebruikers van Popcorn Time in Nederland in de problemen komen, wil Popcorn Time ze anonimiseren. Op deze manier hoeven de gebruikers niet te vrezen voor eventuele sancties.

Het anonimiseren van gebruikers

Om gebruikers de anonimiseren is het belangrijk dat ze niet te achterhalen zijn. Om dat mogelijk te maken heeft Popcorn Time een VPN server ter beschikking gesteld. Helaas is wordt deze VPN server over belast doordat er te veel mensen tegelijk gebruik willen maken van de VPN server, waardoor deze vaak niet te gebruiken is. Popcorn Time is bezig met het vinden van een andere oplossing.
Op het moment zijn ze bij Popcorn Time druk bezig met een I2P project. Dit project houdt zich bezig met anoniem data-uitwisselen. Het bestand dat wordt gestuurd van een computer wordt versleuteld en via verschillende Popcorn Gebruikers verstuurd. Iedere keer dat het bestand op een computer binnen komt, wordt deze opnieuw versleuteld. Door deze vele versleutelingen is het bijna onmogelijk om de herkomst van het bestand te achterhalen.

Popcorn Time anoniem

Maar uiteraard wil Popcorn Time nog veel meer andere technieken aanpakken om de anonimiteit van de gebruikers te kunnen garanderen. Op het moment zijn er nog vele experimenten bezig om de achtergrond. Het doel van het anonimiseren is dat het niet te achterhalen is wie de gebruikers zijn van Popcorn Time en dat deze gebruikers gratis en met veel plezier van de dienst gebruik kunnen blijven maken.

Lees ook

Schrijf een reactie