Home Nieuws Problemen met Popcorn Time vanwege afgesloten domein

Problemen met Popcorn Time vanwege afgesloten domein

Geschreven door Popcorn Time
app popcorn time

Gebruikers van de populaire, maar jammer genoeg ook illegale streamingdienst Popcorn Time ondervinden momenteel hinder bij het gebruik van het platform.

De hinder wordt veroorzaakt omdat de domeinnaam werd afgesloten door EurID, de registry die zich bezighoudt met het beheer van de Europese TLD. Officieel zou het afsluiten van de domeinnaam er zijn gekomen omdat de contactinformatie mogelijks niet correct zou zijn. Het spreekt echter voor zich dat er in de wandelgangen wordt gefluisterd dat vooral het illegale karakter van de app aan de basis ligt van de afsluiting.

Popcorn Time Download niet bereikbaar

Dat de tijdelijke onbeschikbaarheid van de domeinnaam voor problemen zorgt bij de gebruikers is niet zo vreemd. Om op een correcte manier te kunnen functioneren heeft de applicatie namelijk een zogenaamde fork nodig en die wordt geleverd via… jawel de domeinnaam.

De domeinnaam Time4popcorn.eu is één van de belangrijkste forks van Europa en wordt dan ook momenteel door miljoenen mensen gebruikt. In Nederland alleen maken zo’n 100.000 personen gebruik van deze fork en dat niet gewoon regelmatig, maar bijna dagelijks. Op moment van schrijven zijn het dus deze mensen die problemen ondervinden met de beschikbaarheid van de Popcorn Time app.

De ontwikkelaars achter het gratis streamingplatform zouden echter niet bij de pakken blijven zitten en hebben inmiddels een nieuw webadres in gebruik genomen. Toch is het nog niet duidelijk wanneer een Popcorn Time download opnieuw tot de mogelijkheden zal behoren. Dat er aan wordt gewerkt is in ieder geval nu reeds duidelijk!

Met behulp van een Popcorn Time download is het mogelijk om zowel oude als recente films helemaal gratis te bekijken. De dienst maakt daarvoor gebruik van een gelijkaardig principe als Netflix. In het geval van de Popcorn Time app beschikken gebruikers namelijk reeds tijdens het downloaden over de mogelijkheid om hun film reeds te bekijken.

Lees ook

Schrijf een reactie