Home Nieuws Veelgestelde Vragen Popcorn Time

Veelgestelde Vragen Popcorn Time

Geschreven door Popcorn Time
popcorn time download

Hoe werkt Popcorn Time?

Via de app Popcorn Time kun je gratis de nieuwste films en series streamen, met Nederlandse ondertiteling. Ondertiteling in andere talen is ook beschikbaar. Het enige wat je nodig hebt is een goede internetverbinding.

Is Popcorn Time beschikbaar voor de telefoon?

Ja, Popcorn Time is beschikbaar op de telefoon. Het maakt niet uit welk besturingsprogramma de telefoon heeft, Popcorn Time is beschikbaar voor Android en Apple.

Hoe moet ik Popcorn Time downloaden en installeren op een toestel met Android?

Popcorn Time is niet verkrijgbaar in de Google Playstore. Je moet Popcorn Time veilig downloaden via de website van Popcorn Time. Via de website download je een APK-bestand. Met dit bestand kan je apps downloaden die niet in de officiële Google Playstore beschikbaar zijn.

Na het downloaden open je het APK-bestand. Het bestand zal vragen of je het wil installeren. Klik op “Ja” of “installeren”. Als je nooit eerder een APK-bestand geïnstalleerd hebt op je apparaat moet je de telefoon of tablet toestemming geven om applicaties van onbekende bronnen te installeren. Om dit te doen ga je naar Instellingen – Beveiliging – Onbekende bronnen. Hier kun je de toestemming aanvinken. Hierna kun je Popcorn Time veilig op je apparaten installeren.

Hoe moet ik Popcorn Time installeren op iOS apparaten?

Je kunt Popcorn Time installeren als je iOS 7 of hoger hebt. Je kunt Popcorn Time downloaden via de Cydia Appstore.

Is Popcorn Time gratis?

Ja, in tegenstelling tot veel anderen programma’s wordt Popcorn Time volledig gratis aangeboden. Ook in de toekomst blijft Popcorn Time gratis. Door gebruik te maken van Popcorn Time bespaar je veel geld. Waar je anders maandelijks abonnementskosten moet betalen, hoeft dat bij Popcorn Time niet.

Welke alternatieven zijn er voor Popcorn Time?

Er zijn natuurlijk betaalde alternatieven, zoals Netflix, Videoland en Disney+. Ook is er een gratis alternatief: joker.org. Deze website biedt een eenvoudige tool die je de mogelijkheid geeft om torrents te streamen, uitsluitend door gebruik te maken van de webbrowser. Popcorn Time heeft een aparte applicatie, joker.org niet. Op de website plaats je als gebruiker een torrent-link waardoor de film meteen in jouw browser afgespeeld kan worden. Het is eenvoudig en handig maar helaas ook nog steeds illegaal.

Kan ik Popcorn Time anoniem gebruiken?

Ja, dat kan. Als je Popcorn Time gebruikt is je IP-adres zichtbaar. Hierdoor kan achterhaald worden vanaf welk adres je streamt. Dit kun je voorkomen door een VPN te gebruiken. Als je een VPN gebruikt is er niet meer zichtbaar vanaf waar je streamt.

Is Popcorn Time veilig?

Popcorn Time is helemaal veilig. Het programma bevat geen virussen en andere gevaarlijke programma’s. Het is wel aan te raden om Popcorn Time via de originele (of een andere betrouwbare) website te downloaden. Er zijn veel neppe websites die zich voordoen als Popcorn Time. Als je het programma via de neppe websites downloadt, krijg je een virus of trojan horse (een onzichtbaar programma waarmee criminelen toegang hebben tot jouw apparaat) op je mobiel of computer.

Is Popcorn Time legaal?

Er zijn veel mensen die Popcorn Time gebruiken. Toch zijn er wel gevaren die gepaard gaan met streaming. Popcorn Time bevindt zich in een grijze zone op legaal gebied. Online films en series kijken en streamen is legaal, en dit blijft ook nog lang zo. Maar als je films of series downloadt op jouw pc of telefoon kan je in de problemen komen. Als de overheid een onderzoek instelt hangt het af van de wet- en regelgeving van jouw land. Het kan zijn dat het streamen via de app als downloaden gezien wordt. De wet- en regelgeving is op dat gebied per land verschillend.

Wat kan ik hier tegen doen?

Dit is te omzeilen via een VPN. Als je streamt kan via jouw IP-adres achterhaalt worden waar je vandaan komt. Als je een VPN gebruikt wordt dit onmogelijk. Dan wordt er een ander gebied aangegeven en kan niemand erachter komen waar je woont.

Kan ik mijn kind veilig naar Popcorn Time laten kijken?

Ja, dit kan zeker. Popcorn Time beschikt (net als andere diensten) over een kindvriendelijke modus. Op deze manier kunnen je kinderen zonder zorgen naar hun favoriete films en series kijken. Zo kun je Popcorn Time installeren op de tablet van jouw kinderen en kunnen ze zelf kiezen welke serie of film ze gaan kijken. We raden wel aan om in dit geval ook een VPN op het tablet van de kinderen te installeren.

Kan ik films en series downloaden op Popcorn Time?

Nee, het is niet mogelijk om films en series te downloaden via Popcorn Time. Het enige wat je kan doen, is films en series streamen via Popcorn Time. Het is wel mogelijk om de films en series tijdelijk op te slaan zodat je op een later moment verder kan kijken. Het opslaan van films en series is geen standaard instelling. Je moet deze instelling zelf aanpassen. Als je dit niet doet ben je de film of serie kwijt wanneer je de computer opnieuw opstart.

Is de kwaliteit van Popcorn Time goed?

Ondanks dat het programma gratis is, worden alle films en series in HD-kwaliteit aangeboden. Je hoeft dus niet bang te zijn dat jouw favoriete film een slechte kwaliteit heeft. Popcorn Time zendt geen films uit die in de bioscoop opgenomen zijn. Van Popcorn Time mag je dezelfde kwaliteit verwachten als van veel andere betaalde diensten.

Is er ondertiteling beschikbaar voor de films en series op Popcorn Time?

Ja, bijna alle films en series zijn voorzien van Nederlandse ondertiteling (en ondertiteling in andere talen). Via instellingen kun je de gewenste ondertiteling toevoegen. Bij veel illegale downloadprogramma’s moet je de ondertiteling zelf apart downloaden en toevoegen. Bij Popcorn Time hoef je hier niet bang voor te zijn. Popcorn Time is erop gericht om alles zo gemakkelijk mogelijk te houden. Hierdoor is het programma voor iedereen toegankelijk.

Waarom is Popcorn Time langzaam?

Er is niks zo vervelend als moeten wachten tot je jouw favoriete film of serie kan streamen. De volgende tips zullen ervoor zorgen dat de film of serie sneller gestreamd wordt:
Schakel alle andere apparaten die verbonden zijn met je Wi-Fi uit.
Check of jij of je gezinsleden niet iets aan het downloaden zijn.
Gebruik een ethernet kabel.
Controleer of jouw Wi-Fi niet gebruikt wordt door Wi-Fi surfers. Zorg ervoor dat mensen van buitenaf niet op jouw netwerk kunnen komen.
Gebruik een Wi-Fi versterker.
Verplaats het modem. Als het modem in een kast of achter een deur of muur staat kan de verbinding slechter worden.
Verander je Wi-Fi kanaal.
Kies een lagere streaming resolutie.
Delete je cache. Dit zijn bestanden die door jouw computer gedownload zijn tijdens het surfen.
Kies voor een betere VPN.

Kun je Popcorn Time kijken op je TV?

Ja, dit kan via Chromecast.

Lees ook

Schrijf een reactie