Home Nieuws Waarom is Popcorn Time gratis?

Waarom is Popcorn Time gratis?

Geschreven door Popcorn Time
popcorn time

Dat Popcorn Time gratis is in Nederland, is voor veel mensen bekend. Vooral onder de gebruikers, dit is ook één van de redenen waarom dit programma zoveel gebruikers heeft. Andere redenen zijn uiteraard de kwaliteit en de kwantiteit. Maar waarom is dit programma eigenlijk gratis aangezien de ontwikkelaars best een kleine bijdrage zouden kunnen en mogen vragen voor het programma?

Redenen om Popcorn Time gratis aan te bieden

Ten eerste is Popcorn Time Download begonnen als een experimenteel programma om te kijken wat voor effect het zou hebben om gratis films aan te bieden aan een publiek. Ze wilde in kaart brengen hoe de media erop zou reageren. Popcorn Time is uitgegroeid tot een onverwachts succes. De oorspronkelijke ontwikkelaars die zijn begonnen zijn er vorig jaar Maart mee gestopt, maar hebben de broncode bekend gemaakt, zodat andere ontwikkelaars hier verder mee konden experimenteren. Andere ontwikkelaars hebben toestemming gevraagd om hetzelfde concept onder de zelfde naam voort te zetten. Het idee hierachter is dan ook dat het gratis blijft.

Popcorn Time gratis

Popcorn Time wil geen winst maken met dit programma, omdat ze van mening zijn dat ze een gemeenschap zijn en geen bedrijf. De films en series willen ze delen in de gemeenschap. Verder verdienen ze ook geen geld met adverteren of iets dergelijks. Alle kosten die ze moeten maken worden uit eigen zak betaald en ook accepteren ze geen donaties.

Popcorn time streeft er dus naar om ook gratis te blijven en nog meer mensen met dit gratis programma in de toekomst te bereiken. Tevens wordt er een Popcorn Time iOS app gelanceerd.

Lees ook

Schrijf een reactie