Home Nieuws Waarom is Popcorn Time nou niet helemaal legaal

Waarom is Popcorn Time nou niet helemaal legaal

Geschreven door Popcorn Time
popcorn time app

Iedereen die wat achtergrond informatie over Popcorn Time heeft proberen te zoeken is de eeuwige discussie over de legaliteit van het programma wel tegen gekomen. Of het echt illegaal is, is tot op de dag van vandaag nog niet duidelijk, maar binnenkort komt hier uitsluitsel over.

Redenen waarom Popcorn Time illegaal is

Het gebruik van Popcorn Time zou botsen met het auteursrecht. De makers van de producten moeten namelijk een kleine vergoeding voor het werk dat zij beschikbaar stellen. Hier wordt door Popcorn Time niet aan voldaan. Dit is de eerste en eigenlijk voornaamste reden waarom veel mensen onderbouwen dat het programma illegaal is en eigenlijk verboden zou moeten worden.

Popcorn Time illegaal

Als vast is gesteld dat Popcorn Time illegaal is, komt de vraag nog om de hoek kijken in hoeverre de gebruikers ook aansprakelijk zijn. Dit is een erg lastige vraag. Veel mensen zijn van mening dat het downloaden van het materiaal dat door Popcorn Time ter beschikking wordt gesteld niet illegaal is. Maar dat juist het uploaden illegaal is, doordat Popcorn Time een peer-to-peer programma is wordt het materiaal indirect door de gebruikers verspreid. Dit zou botsen met het feit dat je een film of serie alleen voor eigen gebruik zou mogen kijken. Het verspreiden hiervan is dus illegaal, zolang er geen auteursrecht voor wordt betaald.

Het is onwaarschijnlijk dat de gebruikers van het programma worden aangepakt. In de praktijk is dat namelijk bijna niet te doen, waardoor er meer aandacht zal worden besteed aan het uit de lucht halen van Popcorn Time.

Lees ook

Schrijf een reactie