Home Nieuws Waarom Popcorn Time in strijd is met de wet

Waarom Popcorn Time in strijd is met de wet

Geschreven door Popcorn Time
Popcorn Time

Er is een grote kans dat Popcorn Time in strijd met de wet is. Dit is nog niet 100% zeker, maar wel te verwachten. In April zal naar verwachting uitsluitsel komen door de rechter.

Maatregelen tegen Popcorn Time

In April zal ook duidelijk worden welke maatregelen genomen zullen worden tegen Popcorn Time. Toch is het maar de vraag of deze maatregelen ook effectief zullen zijn. Om te beginnen is het al lastig om maatregelen te nemen, omdat het onbekend is wie de beheerders zijn van de website. Eigenlijk weten ze dus niet goed tegen wie ze maatregelen willen nemen.
Een van de maatregelen die ze zouden kunnen treffen is dat providers verplicht worden om dit programma te blokkeren, waardoor het door de gebruikers bijna onmogelijk is om nog gebruik te maken van Popcorn Time. Hierbij reist de vraag of dat überhaupt wel wat zou uithalen, aangezien het erg lastig is om deze website in zijn geheel te blokkeren.

Downloaden met Popcorn Time

Een andere manier om mensen te demotiveren om illegaal te downloaden is door ze individueel aan te pakken. Dit klinkt aannemelijker dan het is, aangezien het over duizenden mensen gaat. Het is lastig om zoveel mensen aan te pakken en dat gebeurd doorgaans dan ook niet in Nederland.

Waarschijnlijk zal het erop neer komen dat de legale aanbieders moeten gaan concurreren door een nog beter assortiment aan te bieden en een betere service. Maar het feit dat Popcorn Time gratis is, is lastig tegen te concurreren. Zeker als er ook nog een Popcorn Time iOS app komt voor de iPhone.

Lees ook

Schrijf een reactie