Home Nieuws Welke alternatieven zijn er voor Popcorn Time?

Welke alternatieven zijn er voor Popcorn Time?

Geschreven door Popcorn Time
popcorn time

De Popcorn Time app geniet op moment van schrijven een haast ongekende populariteit. Het idee om gratis de nieuwste films en series te kunnen bekijken wordt warm onthaald, maar vanuit verschillende instanties is inmiddels druk ontstaan om het platform stop te zetten.

De reden hiervoor is niet zo moeilijk te achterhalen. De dienst van Popcorn Time kan namelijk gratis worden geleverd omdat ze geen rechten hebben verkregen op de films die worden aangeboden. Bijgevolg hoeven de ontwikkelaars van de app niets te betalen en dus de gebruikers ook niet. Omdat de app steeds meer en meer onder druk komt te staan wordt er nu reeds gekeken naar mogelijke alternatieven en die komen uit onverwachte hoek.

Alternatief Popcorn Time

Neem nu bijvoorbeeld de website Joker.org. Deze website is eigenlijk een eenvoudige tool die je de mogelijkheid biedt om torrents te streamen door uitsluitend gebruik te maken van je webbrowser. Wil je gebruikmaken van de mogelijkheden van de Popcorn Time App, dan dien je namelijk rekening te houden met een aparte applicatie. Dat geldt dus niet voor gebruikers van de Joker.org website. Op de website plaats je als gebruiker gewoon een torrent link waarna de film meteen wordt afgespeeld vanuit je browser, eenvoudig, handig, maar helaas nog steeds illegaal.

Op zich brengt het streamen vanuit de browser niet zoveel beperkingen met zich mee. De website Joker.org biedt haar gebruikers bijvoorbeeld de mogelijkheid om een keuze te maken uit verschillende ondertitels, iets wat in eerste instantie bij Popcorn Time niet mogelijk was (inmiddels gelukkig wel). De eerste ervaringen van gebruikers met Joker.org zijn alvast hoopgevend. Zij stellen dat ze reeds behoorlijk wat links hebben uitgetest die allemaal vrij degelijk werkten en dat terwijl ze de films ook nog eens overal waar mogelijk kunnen opvragen. Zou Joker.org een waardig alternatief zijn voor de Popcorn Time app mocht deze ooit uit de lucht worden gehaald?

Lees ook

Schrijf een reactie