Home Nieuws Welke straf staat er op het schenden van auteursrechten?

Welke straf staat er op het schenden van auteursrechten?

Geschreven door Popcorn Time
alternatieven

Tot nu toe is er nog onduidelijkheid over het feit of Popcorn Time illegaal is. Maar wat is nu eigenlijk het gevaar als dit programma illegaal blijkt te zijn, omdat er een inbreuk wordt gedaan op het auteursrecht?

De gevolgen van het illegaal gebruik van auteursrecht

In theorie is het voor auteurs mogelijk om de gebruikers van illegaal verkregen films en series aan te klagen. In de praktijk gebeurd dit niet zo vaak binnen Nederland. Het is namelijk vaak lastig vast te stellen wie de gebruikers zijn van de illegale bron en aan te tonen dat zij ook daadwerkelijk gebruik hebben gemaakt van deze bron.

popcorn-time-opnieuw-beschikbaar-android[1]

Mocht het streamen via Popcorn Time illegaal zijn en mochten ze je willen aanklagen, dan is het lastig om te bewijzen dat jij gebruik maakte van de stream mogelijkheden. Dit omdat streamen niets achterlaat op je computer en ze je dus in principe moeten betrappen op heterdaad.
Om het de auteurs van nog een stuk lastiger te maken kun je gebruik maken van een VPN-server. Als je daar gebruik van maakt, lijkt de computer die gebruik maakt van deze mogelijkheid zich op een andere locatie te bevinden. In de meeste gevallen is dit in een geheel ander land. Hierdoor wordt het min of meer onmogelijk om de gebruiker te traceren.

Mocht het streamen van films en series via Popcorn Time illegaal worden, dan maak je een kleine kans dat je hierdoor in de problemen komt. De auteur zal namelijk problemen krijgen met de bewijslevering van het feit dat je hebt gestreamt. Daarbij is Popcorn Time druk bezig met het anonimiseren van de gebruikers. Uiteraard kun je ook kiezen voor alternatieven.

Lees ook

Schrijf een reactie